Op grond van de wettelijke eisen die gelden voor het reinigen van bedrijfskeukens zullen deze in het algemeen met veel water worden gereinigd. Vaak zal dit met een hogedrukspuit worden gedaan.
Hierdoor moet er op voorhand van worden uitgegaan dat bedrijfskeukens vallen onder de definitie van vochtige ruimte.
Blijkt uit een risico-inventarisatie dat het voorgaande niet van toepassing is, zoals bij voorbeeld in een bedrijfskeuken waarin alleen brood klaar wordt gemaakt voor consumptie, dan kan die bedrijfskeuken worden beschouwd als een gewone ruimte.
In een vochtige ruimte kan het in goede toestand houden van de isolatie worden bemoeilijkt.
Ook kan vocht de oorzaak zijn van een kleinere weerstand tussen het menselijk lichaam en aarde.
Vochtige ruimten kunnen voorkomen in:
Ruimten met bijtende gassen, dampen of stoffen kunnen voorkomen in:
Zie ook blad 11 van NPR 5310:1998.
Zie de toelichting op 8.410.101 voor het begrip "zonder rimpel".
Voorbeelden van geleidende delen als bedoeld in de uitzonderingsbepaling zijn:
Zie ook blad 13 van NPR 5310:1998.
Verplaatsbare leidingen zijn buigzame leidingen. Zie bepaling 8.26.109.
Zie ook blad 13 van NPR 5310:1998.
Deze hulpstroomleidingen met afscherming zijn geschikt voor beperkt flexibel gebruik.